Rabu, 29 Februari 2012

TEPUNG BROWNIES

BROWNIES


CARA-CARA PENYEDIAAN :
(LOYANG 9” x 6”)
1. Campurkan Pek B (gula) ,mentega, telur dan esen vanilla. Gaul rata.
2. Masukkan tepung Brownies (pek A) sedikit demi sedikit sehingga habis , sambil di gaul rata. Pastikan ia tidak berbentel dan berketul-ketul.
3. Tuangkan adunan ke dalam loyang yang telah digris dengan sedikit minyak dan dialas kertas.
4. Bakar pada suhu 160’c ,selama 25-30 minit @ sehingga masak.(Bergantung pada oven masing-masing).
Tips/Cadangan hiasan.
· Boleh campurkan  kekacang atau ditabur coklat chip diatas adunan sebelum dibakar.
· Atau tuangkan toping (coklat cair)keatas kek setelah kek sejuk dan taburkan coklat rice.
Untuk mendapat Brownies yang lebih sedap, simpan ke dalam peti sejuk semalaman barulah dipotong dan dihias


Selamat mencuba.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SELAMAT MENCUBA